A poeom about the harsh conditions for a Swedish food producer on a global market. En dikt om svensk matproduktion av Per Wålstedt i Dala-Floda

A sunny afternoon at the end of the summer, we met the organic farmer and Poet Per Wålstedt at Wålsted’s farm in Dala-Floda, Sweden. Per read a poem he  wrote about the harsh conditions as a Swedish food producer on a global market. The poem is included in ”Prosperity within planetary Boundaries, Part 1”.

En solig eftermiddag i slutet av sommaren träffade vi ekobonden och poeten Per Wålstedt Wålstedts lantbruk i Dala-Floda. Per läste en dikt han har skrivit om villkoren som svensk matproducent på en global marknad. Dikten ingår i ”Välfärd inom planetgränderna Del1”.

Jag och Lars har tidigare intervjuat Per här om gården, som även omfattar det välkända Wålstedts Textilverkstad. Hit kommer ull från hela Sverige för att spinnas till garn, så även ull från Åre Fjällbete.

Per 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s