En tredje film om ekonomi inom planetens gränser?

Varför är det så extremt avgörande för vår framtid att vi kan försörja oss lokalt, som land, stad, by och som hushåll? Många upplever ekonomi som tråkigt men är samtidigt djupt engagerade i framtidsfrågor som rör klimatkaos, artdöd, resursbrist och ojämn fördelning.  Syftet med den här filmen skulle vara att visa på att ekonomi och ekonomiska spelregler tvärtom är högintressant och livsviktigt  – eftersom det helt avgör ra framtidsutsikter.

Jag befinner mig under 2020 (och förhoppningsvis längre) i Skåne, i Baskemölla Ekoby. En bit bort, i Lund finns professor Alf Hornborg som skulle utgöra en central del i filmens resonemang. Jag skulle också vilja illustrera  filmens idéinnehåll med den entreprönöranda och gemensamma strävanden som format och formar Ekobyn där jag nu bor. Här  finns vidare en handfull väldigt spännande människor och initiativ som jag anser har intressanta tankar, som de omsätter i inspirerande handling, kring ödesfrågan kring vårt ekonomiska system och hur vi kan ta kommandot över våra liv.

Det skulle helt enkelt bli en tredje film om hur en ekonomi skulle se ut som tillåter oss att åter producera lokalt, till fördel för miljön, människor och samhälle. Nu håller jag tummarna för att ett stipendium möjliggör att jag kan sjösätta projektet.

Texten uppdaterades 31 aug 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s