PREMIÄR: Leva inom planetgränserna – Ett jordat liv (50 min, 2019)

”Leva inom planetgränserna – Ett jordat liv”  uppmanar oss att läka ekosystem, demokratisera överlevnaden och att ett enklare liv skänker ett rikare liv. Se den här.

Filmen bygger på intervjuer med författaren och journalisten David Jonstad, agronomen och forskningsledaren Johanna Björklund och en dikt av ekobonden Per Wålstedt. Filmen uppmärksammar sjuka ekosystem och kollapsande samhällsstrukturer och ger nytänkande förslag på hur vi kan återställa och läka dem samma, och därmed få mer inflytande över samhällsutvecklingen och våra liv.

Följ och dela filmerna på facebook.

Sagt om: ”Allt i den här filmen är bra!!! Den är så rätt i tiden som det överhuvudtaget går att vara, det är så otroligt skönt att få höra ett fåtal personer prata länge och oavbrutet om samma ämne, och ett så viktigt ämne, men utan att det blir tråkigt och även om den väcker oro så klart, så lyckas den med att förmedla att det finns alternativ och att de alternativen är attraktiva. Snygga drönarbilder och superhärliga landetbilder som alla ser lustfyllda ut. Jag som riktig stadsråtta börjar fantisera om ett liv bland getter och bondbönor och undra hur kreativiteten skulle påverkas av att fler av oss bodde på landsbygden. Skulle konsten se annorlunda ut då? Skitsnygg och bra film som alla borde se.”

Den här filmen är en gåva från oss som gjort och medverkat till dig. Varmt välkommen att dela den vidare!
Regi, produktion: Maja Lindström, Drönarfoto: Lars Nordén. Intervjufoto: Jonas Embring. Miljöbilder: J. Embring, M. Lindström, Per-Henrik Mäenpää. Klipp, ljudläggning: M. Lindström och L. Nordén. Musik: Jessica Pehrson, Claes Nygren, Jenny Säflund m.fl.

Ps. Filmens Del 2. heter ”Agroforestry, bortom ekologiskt” och bygger på intervjuer med Philipp Weiss, Martin Crawford, Martin Wolfe och Johanna Björklund, och beräknas klar hösten 2019. Filmerna läggs upp på vimeo och youtube allteftersom de blir klara.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s