Intervju, Philipp Weiss: kollapsmedvetenhet, livsomställning, utflytt….

(Ljudfil) Väldigt tänkvärt tycker jag, att höra Philipp Weiss berätta om hur han gått från kollapsmedveten till lokal handlingskraft genom Permakultur Stjärnsund. Intervjun fick inte plats i filmen om Agroforestry som är under klippning. (”Leva Inom Planetgränserna, Del 2 Agroforestry”).

Stöd gärna filmprojektet som drivs ideellt: kickstarter.com/projects/agroforestry/leva-inom-planetgranserna-del-2-agroforestry

Kanske blir jag extra berörd av den här berättelsen för att vi själva så länge försökt bryta upp och mobilisera ut på landsbygden. Till mera uteliv, enklare vardag, mindre sinnesintryck och stress, mera tid för varandra, barnen och livet. Men saker kommer hela tiden ivägen, sjukdom, budgivningar som lägger sig långt över vår betalförmåga, släkt som vill tjäna en hacka och sälja det som står till ”marknadsvärde”, bortom våra möjligheter, oförmögna (eller ointresserade av) varför vi alla, för vår egen framtida trygghet, borde börja prioritera ett mer resilient (och skuldfritt) boende.

Philipp Weiss har byggt om en sommarstuga till ett åretrunt boende, lerklinat väggar, isolerat dörrar och fönster, byggt på huset med en mulltoa kombinerat med växthus på gaveln, byggt massugnar som hushåller extremt bra med ved o.s.v.  Väldigt inspirerande! Kommer det in pengar i projektet, så kommer jag lägga upp mer ur intervjun/fler ljudfiler om detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s