Filmkväll med samtal om Agroforestry 10 mars och om Biologisk Mångfald 22 maj 2020

Den 10 mars kl 19.00 visas dokumentärfilmen Leva inom planetgränserna del 2 – Agroforestry (52 min) på Biocafé Tellus i Stockholm i samarbete med Agroforestry Network partners: Vi-skogen, Naturskyddsföreningen och Agroforestry Sverige, som kommer berätta om agroforestry både på andra kontinenter och i  Sverige. Filmen är textad på engelska. Om filmen: ”Hur kan vi tillgodose våra grundbehov samtidigt som vi stärker hälsan i de ekosystem som vi är en del av? I denna del 2 av filmen berättar några av Sveriges och Englands pionjärer inom Agroforestry hur vi genom vår matproduktion och livsval kan få en nyckelroll i att läka ekosystem, skapa matsäkerhet, jobb och ökad livskvalité.”

Tellus kaffé öppnar kl 18.00.  Gratis inträde. Man kan förboka biljetter hos Tellus på telefon (kvällstid) 08-645 75 51. Hitta: Vattenledningsvägen 46, T-bana Midsommarkransen. Stillbild ur filmen: Philipp Weiss i sin skogsträdgård, Stjärnsund. FB-event här.

Vidare kommer Leva inom planetgränserna del 2 – Agroforestry visas + samtal på Biologiska Mångfaldens Dag den 22 maj (tid och fb event kommer) i  Bagarmossens Folkets Hus i Stockholm tillsammans med fantastiska  Campfirestories/Mattias Olssons dokumentär A Tale from the Woods” (46 min) som snart har premiär! Om filmen: ”Trots skogsbolagens försök att utmåla sig som miljökämpar känns det lika sorgset i själen vid anblicken av ett kalhygge. Kan man verkligen hugga ner en hel skog och ändå slänga sig med ord som “miljöhänsyn”? Och hur förändras vår syn på skogen när vi slutar se på den som en ekonomisk resurs och istället som en invit till ett ekologiskt partnerskap?”

Det här ser jag verkligen fram emot!  Kom och gör oss sällskap!

P.s. Fler visningar med samtal av ”Leva inom Planetgränserna del 1 och del 2” är under planering.  Håll koll här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s